imageimageimageimageimage

Piei de oaie

În toate țările pieile de ovine au fost folosite în viață de zi cu zi din cele mai vechi timpuri. Din ele au fost făcute covoare și haine groase, încălțămintea, ele au folosite pentru încălzirea caselor și în calitate de pături.

Oameni răciți în primul  rînd erau înfășurate în hainele făcute din piele de oaie și atunci lor era mai ușor să se lupte cu boala.
Haine din piele de oaie ajută la menținerea căldurei în timpuri rece, dar în aceași timp aceste haine pot fi purtarte și într-o încăpere caldă fără a face griji de transpirație. Pielea de oaie absorbe umezeala perfect și totuși rămîne uscată.

Piei de oaie posedă o energie specială, precum și efectele terapeutice asupra corpul și sufletul omului.

În timpul acceptării, experții noștri examinează atent piele, verificînd calitatea lor. După aceasta ele sunt plasate pe o masă specială pentru conservare, care se face cu ajutorul frecăzii cu sare. Apoi pieile sunt plasate pe tări, fiind îndoiate, pentru a scoate toate impuritățile.

Toate pieile sunt sortate pe specii (miel, oaie) și dimensiuni.

Dimensiunea pieilor de miel:
25-40 dm și 40-65 dm.

Dimensiunea pieilor de oaie:
50-60 dm și 60-110 dm.

 

Lînă de oaie

Lînă de oaie este un material natural unic, care aferă oamenilor căldura pe timpuri rece și răcoare pe timpurile calde. îmbrăcăminte, pături, perne făcute din lînă naturală «respiră» și dă posibilitatea să respire pielei și corpului omenesc.

Lînă de oaie are și proprietățile terapeutice, cqre au fost cunoscute din timpuri ctrăvechi. Cu ajutorul lînei pot fi tratate radiculita, artrita și alte boli.

Lîna este obținută fără sacrificarea animaleleor, ce ne dă posibiliatea să culegem material valoros cu toate proprietățile sale utile.

Lîna de oaie de specie «țigai» este subțire (25-32 micron), care poate fi obținută cu ajutorul tăierii de lînă de pe cefă.
Lungimea lînei este de 60-100mm.

Exit de lînă curate (spălată) – de la 65% in sus. Prezența materiilor vegetale – de pînă la 5%/ culoarea lînei – alb natural (cu îngălbenirea posibilă pînă la 1,2 lungime).

Mai apoi lînă trece prin sortare, unde sorterii nostril separează lînă de calitate mai joasă de lîna runică. După examinare atență lîna este presată în baloți de 90-100 kg. fiecare.

Dimensiunea balotului:  80*80*120 cm.

Fiecare balot este înfășurat cu fir de propilenă sau din sîrmă de oțel.

La ultima etapă baloturi sunt ambalate în folie de polietilenă.

 

Nuc

«Pomul vieții» - așa foarte des este numit nucul, pentru că el hrănea, vindeca și restabilea forțele vitale ale omului. Nucul este, poate că, cel mai unic și cel mai apreciabil reprezentant al comunității de plante, este o plantă, în care toate componentile lui posedă proprietăți cu o activitate biologică înaltă.

Nuci coapte sunt un produs alimentar si un medicament extrem de activ. Valoarealor nutritivă este de 2 ori mai mare decît al pîinei de calitate superioră. Ele sunt recomandate pentru prevenirea și tratamentul aterosclerozei, pentru tratarea deficitului de vitamine, săruri de cobalt și fier în organismul omului.

Nucile cințin vitaminele A, E, B, P, C, minerale (potasiu, sodiu, fosfor, fier, magneziu, calciu, iod). În plus, nucul este o sursă minunată de proteine, care pot bine înlocui proteine de origine animală.

Nucul face o contribuție semnificativă la cămara verde, ceea ce contribuie la vindecarea organismului uman de foarte multe boli. El de demult este cunoscut ca un remediu excelent în multe țări ale lumii.

Cu multe secole în urmă, un medie celebru Avicenna a dedarat că piulița este un remediu eficient pentru tratarea multor boli. În lucrările sale el a recomandat nucul pentru restabilirea puterilor vitale a victimelor de foame, iar nuci tocate cu miere sunt potrivite pentru tratamentul pacienților cu tuberculoză pulmoniară.

Medicina orientală consideră ca nucul întărește creier, inima și ficat. În conformitate cu medicina antica, utilizarea combinată a piuliței cu lapte are un efect pozitiv asupra sanătății șî este foarte eficientă pentru neutralizarea și eliminarea substanților nocive din organizmul uman.

Nucul propus de compania noastră este crescut pe terene pur ecologice. Clime steilor Bugeacului au o influență favorabilă asupra creșterea nucului la sudul moldovei, în Gagauzia.

Nucul este ambalat în pungi plase aproximativ de 30 kg. fiecere și este stocat într-o încăpare bine ventilață cu regimul de temperatură.

 

Copyright 2011 Producere. All Rights Reserved.                                                                                                                                                                                                 Home     Top
Joomla themes by Hostgator coupon